Een Veilig Nest

Vermijd hormoonverstorende stoffen (EDCs)

Geplaatst op

In deze gids vind je uitleg over wat hormoonverstorende stoffen (EDCs) zijn, in welke producten ze zitten en de schadelijke gezondheidseffecten die ze mogelijk veroorzaken.

Ook vind je praktische tips om EDCs te vermijden en jouw kinderen te beschermen. Producten om te vermijden, alternatieve producten om te kopen en preventieve acties die je kunt nemen worden allemaal uitgelegd om jouw kinderen in een gezondere omgeving te laten opgroeien.

EDC folder


life

Ondersteund door het Life+ project ChildProtect gefinancierd door de Europese Commissie DG Milieu, dat WECF uitvoert samen met Gezinsbond en PAN Europe.

 

Reacties

  • Monique Zoon

    Bij textiel wordt het ‘Oeko Tex 100 label’ aangeraden. Dit label garandeert alleen dat er geen (hoge concentraties) schadelijke stoffen meer in het product zitten, maar ze kunnen wel gebruikt zijn tijdens de productie. Je kunt beter letten op het ‘GOTS-label’ bij biologisch textiel (meer info: http://www.global-standard.org). Hierbij is het simpelweg verboden om schadelijke chemische stoffen te gebruiken.