Een Veilig Nest

Praat mee over een duurzame oplossing voor de chemische industrie in Zaltbommel

Geplaatst op

zaltbommel3

Hierover wordt gesproken op de bijeenkomst van zaterdag 2 februari in Zaltbommel, die wordt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Maak Europa duurzaam voor iedereen’. Het thema van dit deel van die campagne is de gelijkwaardige invloed van de lokale bevolking op besluitvorming, die met de duurzame toekomst verband houdt. Het waarborgen van een veilige leefomgeving is daarbij essentieel.

Op deze middag discussieert het Comité in samenwerking met deskundigen, beleidsmakers en burgers over de vraag welke rol de verantwoordelijke overheden moeten vervullen om de veiligheid van de bevolking  te kunnen waarborgen waar een chemisch bedrijf zich bevindt in de bebouwde omgeving.

Sprekers zijn o.a. professor G. Reniers, hoogleraar te Delft en directeur van het Centre for Safety en Security van de universiteiten Delft, Leiden en Rotterdam. Ewald Korevaar van het bureau Mobilisation in Nijmegen. Ook zal, naast WECF oprichter Marie Kranendonk, een afgevaardigde van het Ministerie van IenW aanwezig zijn om het beleid van staatssecretaris van Veldhoven toe te lichten n.a.v. haar beleidsnota ‘Bewust omgaan met Veiligheid’.

De middag zal worden gemodereerd door WECF’s internationale directeur Sascha Gabizon, onlangs nog door dagblad Trouw gekozen als nr 33 in de Duurzame Top 100.

Datum  :  zaterdag 2 februari 2019

Tijd        :  14.00 – 17.00 uur

(daarna de mogelijkheid voor napraten met een drankje en een hapje)

Locatie  :  Gebouw van de Schouten en Nelissen Groep. Van Heemstraweg West nr 5 5301 PA te   Zaltbommel Dit gebouw is op 5 minuten loopafstand van het station Zaltbommel en heeft parkeergelegenheid

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij :

Edward Butter, namens Comité Bezorgde Burger, Zaltbommel. Email: edbutter.eb@gmail.com.

Telefoon : 0418510882

 

Reacties