Een Veilig Nest

Planten

Er zijn verschillende plantensoorten die de bijzondere eigenschap hebben om binnenlucht te zuiveren van verontreinigende stoffen die een scala aan gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Deze luchtzuiverende planten kunnen stofdeeltjes en verontreinigingen, zoals formaldehyde en benzeen, afkomstig van sigarettenrook, verf, meubels, bouwmaterialen en andere bronnen, verminderen.

Een natuurlijke luchtzuiveraarKamerpalm

Binnenluchtverontreinigende stoffen zijn er in twee primaire vormen: de vervuiling, zoals stof, pollen, huidschilfers van dieren en rook, en gasvormige stoffen, zoals vluchtige organische stoffen (VOS), die worden uitgestoten door bronnen als bouwmaterialen, chemisch gereinigde kleding en spuitbussen. Planten zuiveren de lucht, zeggen de onderzoekers, ondermeer door het absorberen van vervuiling door kleine poriën, huidmondjes genaamd.
 
Planten zijn nog niet erkend als officiële luchtzuiveraar. Dat zou kunnen veranderen. Studies uitgevoerd door de University of Technology (Sydney) in de kantooromgeving, hebben aangetoond dat het plaatsen van kleine groepen van de Janet Craig en Sweet Chico planten het niveau van vluchtige organische stoffen (VOS) in de binnenlucht aanzienlijk kunnen verminderen. Een ander onderzoek aan de Washington State University laat bijvoorbeeld zien dat de hoeveelheid stof met 20% vermindert wanneer een aantal planten in de omgeving van de computerruimte wordt geplaatst.
 
(Vrije vertaling van het eerste deel van het artikel gepubliceerd in The Wallstraat Journal. Het volledige artikel is hier te lezen)

Onderstaande soorten haalden prima resultaten in een onderzoek van de NASA naar krachtige luchtzuiverende planten. (bron: www.groen.net)

aglaonema commutatum.jpg

chamaedorea elegans.jpg

chlorophytum.jpg

chrysalidocarpus.jpg

dieffenbachia camilla.jpg

dracaena fragrans.jpg

Aglaonema
commutatum
Chamaedorea
elegans
Chlorophytum
comosum
Chrysalidocarpus Dieffenbachia Dracaena

 

ficus benjamina.jpg

ficus lyrata.jpg

Epipremnum/
Scindapsus
Ficus
benjamina
Ficus
lyrata
Howea/
Kentia palm
Nephrolepis
exaltata
Phoenix
roebelinii

 

rhapis1b.jpg

sansevieria.jpg

schefflera.jpg

Rhapis
excelsa
Sansevieria Schefflera Spathiphyllum Syngonium Phoenix
roebelinii

Ook nog:

aloe_vera_80.jpg

Calathea_makoyana.jpg

chrysanthemum 80.jpg

Aloë vera Calathea Hedera Philodendron Chrysanthemum
indicum
Gerbera