Een Veilig Nest

legler

Televisieprogramma Zembla: “Hormoonverstorende stoffen kosten samenleving jaarlijks €5,8 miljard”

een_veilig_nest-verzorgen

Hormoonverstorende stoffen (EDCs) zitten in alledaagse producten zoals plastic verpakkingsmateriaal, bespoten groente en fruit, blik of cosmetica. Onder leiding van de Amerikaanse kinderarts L. Trasande onderzochten internationale wetenschappers en artsen welk aandeel hormoonverstoorders hebben in het ontstaan van ziektes. Professor Juliette Legler, prominent lid van het Wetenschappelijk Adviescomité van WECF, is een van de wetenschappers die heeft meegewerkt aan het onderzoeksprogramma.

De aflevering ‘Hormoonverstoorders’ werd uitgezonden op 10 juni 2015 bij de VARA op NPO 2. Heb je de uitzending gemist? Bekijk het hier online.

Volgens de toonaangevende wetenschappers zijn hormoonverstorende stoffen risicovol voor baby’s en jonge kinderen omdat ze permanente schade kunnen veroorzaken tijdens hun ontwikkeling. Op latere leeftijd kunnen hormoonverstoorders vruchtbaarheidsproblemen, zaadbalkanker, borstkanker en obesitas veroorzaken. Blootstelling aan deze chemische stoffen kost de Nederlandse samenleving elk jaar €5,8 miljard.

WECF / Een Veilig Nest maken zich hard voor een strenger EDC-beleid. Steun ons werk!