Een Veilig Nest

Chemische stoffen

Meisjes baby’s geboren met laag geboortegewicht vanwege BPA in moeders bloed

Zwangere vrouwen met hoge niveaus van BPA in hun bloed tijdens hun eerste trimester hebben meer kans om de meisjes met een laag geboortegewicht te krijgen.

Een nieuwe studie geeft aan dat meisjes van moeders me hoge niveaus van BPA in hun systeem tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, minder wegen bij de geboorte dan baby’s met een lagere blootstelling tot BPA.
nestingstock-pregnantwomen-painting
Het onderzoek draagt bij aan dat foetale blootstelling aan de chemische stof bisfenol-A (BPA) bewijs kan bijdragen aan foetale ontwikkelingsproblemen. Een laag geboortegewicht kan worden gekoppeld aan een groot aantal gezondheidsproblemen later in het leven, zoals obesitas, diabetes, onvruchtbaarheid en hart-en vaatziekten.

Onderzoekers testten het bloed van moeders voor BPA tijdens hun eerste trimester, tijdens de bevalling en vervolgens ook de navelstrengbloed van de moeder na de bevalling. De aanstaande moeders werden geworven bij de Universiteit van Michigan Voigtlander Women’s Hospital in Ann Arbor, Michigan. Ze zijn getest op zowel de BPA en “geconjugeerde BPA,” de vorm van BPA dat aanneemt nadat het lichaam het heeft verwerkt.

Eind uitkomst: Hoe meer BPA in het bloed van de vrouw betekende dat de baby minder woog. Voor elke verdubbeling in vrije of ongeconjugeerd, de baby’s van vrouwen die BPA in het eerst termijn hadden, gemiddeld 6,5 ons minder wogen. Het onderzoek werd in eind september in het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism gepubliceerd.
——————————————————————————-
Ook voor elke verdubbeling van vrije-BPA in het bloed van de vrouw geboorte, wogen de baby’s gemiddeld 3 ons minder.

Een studie vanuit China hebben BPA niveaus in de urine van moeders gekoppeld aan een laag geboortegewicht. Die studie vond ook dat via e verdubbeling van BPA een veel sterkere associatie met baby meisjes.

De onderzoekers hebben geen verband gevonden tussen BPA niveaus en gewichten baby jongens. Het is niet duidelijk waarom de blootstelling alleen was gekoppeld aan lagere geboortegewicht bij meisjes, maar het werk suggereert dat vrouwen gevoeliger zijn voor blootstelling aan BPA voor de geboorte.

Helaas voor zwangere vrouwen, worden BPA stoffen in elk mens gevonden vanwegen het gebruik van BPA om polycarbonaat plastic te maken en in sommige conservenblikken en papier-ontvangsten.
“Als je over de ontwikkeling nadenkt, is het begin van de zwangerschap een cruciale tijd voor foetussen. Ze zijn dan het meest gevoelig voor beledigingen, zoals stress, milieu chemicaliën. Daarom hebben we gekeken naar het eerste trimester, “zei Vasantha Padmanabhan een van de onderzoekers aan de Michigan Universiteit.
De studie van de Universiteit van Michigan bewijst niet dat een laag geboortegewicht wordt veroorzaakt door BPA. Maar het kan een rol spelen, zoals de chemische hormonen en kunnen het endocriene systeem verstoren. Hoewel BPA snel uit het lichaam verdwijnt, vermoeden wetenschappers dat het gebonden kan worden aan receptoren of later als vet kan worden bewaard.

Reacties

Reageer »