Een Veilig Nest

Maak kennis met Anne-Rose: een mama met een missie

Geplaatst op

Ze is een eenpitter met een omzet van 450 kilo katoen. Wat drijft Anne-Rose? En wat spookte ze onlangs nog uit in India?

Deze bevlogen moeder ontwerpt en vervaardigt babyproducten die eerlijk, puur en duurzaam zijn, want “ook kinderen zijn eerlijk en puur, en hebben nog hun hele leven voor zich”. En binnenkort staat ze weer onvermoeibaar vijf dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat op het Puur Baby Plaza op de Negenmaandenbeurs.

Het begon allemaal met een paar opbergzakken voor de kleine, voor in huis, vertelt Anne-Rose. Daarna volgden een luierzak, een pyjamazak, een kruikzak.. Noem het maar op en de crea Bea knutselde het in elkaar. Biologische textiel zonder schadelijke chemicaliën gunt ze ook andere moeders. Zo ontstond het idee voor haar maatschappelijk verantwoorde onderneming With a touch of Rose.withatouchofrose-pic

Gewapend met praktische ontwerpen in haar hoofd vertrok Anne-Rose naar India. Daar koos ze voor een fabriek die gecertificeerd duurzaam produceert. Zonder chemische stoffen die het milieu vervuilen. Met goede arbeidsomstandigheden. En met biologisch katoen dat gecertificeerd is met het GOTS-label.

Anne-Rose brengt regelmatig een bezoek aan de fabriek. De fabriek heeft meerdere Nederlandse afnemers waar ze informatie mee uitwisselt. Ze is blij dat ze laatst ‘haar’ fabriek in beeld zag als verantwoorde fabriek in de documentaire ‘Slag om de Klerewereld’. “Dat was voor mij een bevestiging dat ik op de goede weg ben,” aldus Anne-Rose.

With a touch of Rose gaat echter niet altijd over de spreekwoordelijke rozen. Anne-Rose: “Sommige consumenten vinden de biologische babyproducten wat aan de prijzige kant. Maar dat is puur beeldvorming. Ze kopen liever een variant die goedkoper is geproduceerd, niet wetende dat deze misschien wel vol zit met giftige chemicaliën.”

Ben jij eigenlijk wel goed op de hoogte? Laat je informeren met onze folder over textiel en chemicaliën. Deze staat boordevol praktische tips om schadelijke stoffen te vermijden. Deel de handige folder met je familie en vrienden. Sharing = caring!

Reacties