Een Veilig Nest

Bouw een veilig nest

Klussen

Als er een nieuw gezinslid op komst is, moet er vaak het één en ander veranderen in huis. Kamers worden opnieuw behangen,  kamers worden gewisseld, meubels worden verschoven en nieuwe spullen worden aangeschaft. Dit doe je allemaal om een veilige en comfortabele omgeving voor je kind te creëren.

Door bij de inrichting niet alleen te letten op kleur en design, maar ook op de gezondheids- en veiligheidsaspecten van de spullen en materialen die je voor je kind aanschaft, geef je je kind een gezondere leefomgeving.

In het begin zul je niet veel nodig hebben. Zo wordt aangeraden om je baby de eerste zes maanden naast je in de slaapkamer te leggen, zodat je altijd een extra oogje op je kind kunt houden. En op die manier hoef je niet midden in de nacht een koude vloer over om je kind te voeden. Met een ledikant of co-sleeper, een commode en wellicht een extra kastje ben je er wel. Als je voor een aparte babykamer kiest is het belangrijk goed op de veiligheid te letten.

Gelukkig zijn de bewegingsmogelijkheden van je kind in het begin nog beperkt. Daarom hoef je het huis niet vanaf dag één kindveilig te maken. Zodra je kind echter begint te kruipen, moet je er zeker van zijn dat het hele huis – en dus niet niet alleen de kinderkamer – kindvriendelijk en veilig is.

Wil je alle klustips op een rij, bekijk de Kluswijzer.

Wil je direct ontdekken hoe gezond jouw babykamer is? Doe dan de test. De beer van Een Veilig Nest leidt je door het spel en geeft je advies bij het creëren van een gezonde inrichting voor je baby.