Een Veilig Nest

Jouw oude mobiel maakt speelgoed veiliger!

Geplaatst op

Een Veilig Nest maakt zich hard voor een gezond en veilig leefmillieu zonder schadelijke stoffen. Daarom willen we in 2014, het jaar van de Groene Kinderopvang, het publiek  uitgebreid voorlichten over schadelijke stoffen en met name hormoonverstorende stoffen die in tal van consumentenproducten voorkomen.

En dat is hard nodig. Het enige dat helaas ontbreekt is geld. Een Veilig Nest is bijna volledig afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Hierdoor hebben we niet het benodigde geld om deze activiteit uit te voeren. Daarom organiseren we deze maanden een inzamelingsactie van oude of kapotte mobiele telefoons.

nestingstock-mama1

Als ouder kun je ons helpen!  Voor elke ingeleverde oude mobiel ontvangen Een Veilig Nest en haar partner De Groene Giraf een bedrag voor deze activiteit. Doe je mee? Stuur je oude mobiel naar ons op of vraag zelf een donatiebox aan voor Een Veilig Nest om neer te zetten op jouw kinderdagverblijf, school of werk. Op deze manier kunnen we samen ouders en met name zwangere vrouwen ondersteunen bij hun zoektocht naar gezonde en veilige producten.

Als ouders kunnen we er bijvoorbeeld niet als vanzelfsprekend vanuit gaan dat het speelgoed van onze kinderen voor de volle 100% gezond en veilig is. De Europese speelgoedrichtlijn staat nog steeds behoorlijk wat schadelijke en hormoonverstorende  stoffen toe, inspectie van speelgoed gebeurt slechts steekproefgewijs en uit jaarlijkse speelgoedtesten blijkt dat veel speelgoed schadelijke stoffen bevat. Bovendien bestaat er tot op heden geen Europees etiketteringsysteem dat ouders in staat stelt een weloverwogen keuze te maken. Ook billendoekjes, die vaak meerdere keren per dag gebruikt worden om je kind te verschonen, bevatten nog tal van schadelijke stoffen, zoals bleek uit een onderzoek van de Franse Consumentenbond.

Deel dit bericht onder je vrienden, kennissen en relaties. We hopen hierdoor dat wij zoveel mogelijk mensen met deze actie kunnen bereiken en hopen op een groot aanbod oude mobieltjes.

Een doos bestellen of je oude mobiel opsturen?

Stuur een mail naar info@eenveilignest.nl voor meer informatie

Doll (2)

 

 

 

life

Ondersteund door het Life+ project ChildProtect gefinancierd door de Europese Commissie DG Milieu, dat WECF uitvoert samen met Gezinsbond en PAN Europe.

Reacties