Een Veilig Nest

Hoe het écht schoon kan in de Kinderopvang!

Geplaatst op

nieuwbeeldmamacleanHoe het écht schoon kan in de Kinderopvang!

In een nieuwe campagne, die mede wordt ondersteund door Een Veilig Nest, daagt Ecover de kinderopvang uit om kinderdagverblijven écht schoon te maken. Kinderdagverblijven maken kans op een uitgebreid, luxe Ecover schoonmaakpakket en een moestuinbak op maat. De campagne loopt van 9/9 tot 10/10, de Dag van de Duurzaamheid. Meedoen is simpel en kan door aanmelding op de website www.mamaclean.nl.

Wat is écht schoonmaken?
Echt schoonmaken is schoonmaken met producten die geen schadelijke stoffen  achterlaten, zoals de Ecover schoonmaakmiddelen. De meeste reguliere schoonmaakproducten bevatten petrochemische stoffen die voor de schoonmaakklussen in huis of in een kinderdagverblijf overbodig zijn. Deze stoffen blijven in de lucht hangen, aan de vloer kleven en aan het servies zitten. Ecover vindt dat we voorzichtig moeten zijn met het gebruik van schadelijke stoffen op plekken waar kinderen zijn.

Beter voor kleine kinderen
De hoeveelheid chemische stoffen die reguliere schoonmaakproducten bevatten, is minimaal. Het probleem is dat we dagelijks niet worden blootgesteld aan één, maar aan een cocktail van schoonmaakmiddelen. Zeker in een kinderdagverblijf, waar vaak elke dag wordt geboend. En waar kinderen over de vloer kruipen en speelgoed in hun mond steken. Kinderen komen zo veelvuldig in aanraking met de chemische cocktail van schoonmaakmiddelen. Omdat we niet weten wat de lange termijn effecten daarvan zijn, neemt Ecover geen risico. Zeker op plekken waar kinderen zijn.

Duurzame kinderdagverblijven
De Ecover producten bevatten géén schadelijke stoffen. De afwas-, was, schoonmaak- en verzorgingsproducten van Ecover zijn vervaardigd op basis van plantaardige en minerale grondstoffen. Ze zijn snel en volledig biologisch afbreekbaar en reinigen doeltreffend. Dat levert een schoon resultaat op en minder schadelijke stoffen in huis en in de natuur.
Ecover maakt het kinderdagverblijven zo gemakkelijk om een stuk duurzamer te werk te gaan.
Iets dat veel ouders tegenwoordig aanspreekt!

mamaclean
 

Reacties