Een Veilig Nest

BabyBeGood en Een Veilig Nest presenteren: Duurzame babykamer op de Negenmaandenbeurs

Geplaatst op

BabyBeGood en Een Veilig Nest presenteren: De duurzame babykamer op de Negenmaandenbeurs

“Een babykamer die niet alleen mooi is, maar waar je ook je kind met een gerust hart kunt laten slapen”. BabyBeGood en Een Veilig Nest, project van het internationale Vrouwen en Milieunetwerk WECF, besloten dit jaar de krachten te bundelen voor een uniek concept: een duurzame babykamer, vrij van schadelijke stoffen.

logo-partners
Initiatiefnemers van de kamer zijn Anna Schoemakers en Tamara Peers, bedenkers van de duurzame babydoos. Al een langere tijd stond op hun verlanglijstje om een babykamer in te richten die niet alleen mooi is maar waar je ook je kindje met een gerust hart kunt laten slapen, zonder blootstelling aan schadelijke stoffen. Nu Anna net voor de derde keer moeder is geworden kwam de wens om deze kamer te maken. Voor Anna’s eigen dochter en bovenal ter inspiratie voor andere ouders. Om hun droom voor elkaar te krijgen gingen Tamara en Anna een samenwerking aan met het project Een Veilig Nest van de organisatie WECF, Women in Europe for a Common Future, en met studenten van verschillende academies. Tamara Peers: “Deze bijzondere samenwerking tussen studenten en de inhoudelijke onderbouwing vanuit Een Veilig Nest maakt het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijk om verantwoord te shoppen voor hun kindje. Dat is precies waar het ons om gaat”

babykamer

Duurzame meubels, biologische accessoires & kleding
Onder leiding van Annemarie Federer van EvyAnne lifestyle wordt er door studenten van de Academie Artemis en Cibap Vakschool voor Verbeelding een trendy babykamer ingericht. Dit wordt gedaan met materialen en producten zonder toevoeging van, of bewerking met schadelijke stoffen.

Zij ging vooral op zoek naar partners waarmee de babykamer gestyled moest worden. “Wij hebben gezocht naar producten die passen bij de huidige trends, een duurzaam karakter hebben en goed zijn voor mens en milieu. Wij zijn trots op de mooie merken die te zien zijn en op het feit dat zeker 80% Nederlandse merken zijn. Wij zien een positieve trend, steeds meer Nederlandse ondernemers letten op het gebruik van juiste materialen en voegen geen schadelijke stoffen toe”. Aan de inrichting hebben meegewerkt Nest Kids Concept Store, 4NaturalKids, Kidzpiration, Gray Label, Granny’s Finest, Fairlamps, Anne Clair Petit, Noeser, Green Jump en Aquamarijn Natuurverf.

Test je kennis & ontmoet de breiende oma’s

De bezoekers van de Negenmaandenbeurs kunnen meedoen aan een korte quiz waarbij ze hun kennis kunnen testen over wat je als ouder en ouder in spe kunt doen om een babykamer zonder schadelijke stoffen in te richten. Op vrijdag 27 februari 2015 komen de oma’s van Granny’s Finest langs om te breien voor de baby’s. De babycollectie van Granny’s Finest is ontworpen door Rosanne van der Meer van biologisch wol. Kom je meedoen met de quiz? En kom je op vrijdag de breiende oma’s van Granny’s Finest bezoeken?

Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs vindt plaats van 25 februari tot en met 1 maart 2015 in Amsterdam Rai. De BabyBeGood kamer is een onderdeel van de Puur Baby Plaza. Wij staan in hal 8 op plaats

life

 

 

 

 

De medewerking van WECF & Een Veilig Nest aan het Puur Baby Plaza en de duurzame babykamer wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage uit het EU LIFE+ Programma, DG Environment, Europese Commissie

Reacties