Een Veilig Nest

Duurzame, gezonde cosmetica voor zwangere vrouwen

Geplaatst op

 Een Veilig Nest adviseert zwangere vrouwen over het gebruik van cosmetica – “Duurzame en gezonde cosmetica voor a.s moeders”

Voor aanstaande ouders is de zwangerschap naast een blije ook vaak een spannende tijd. Om tegemoet te komen aan vragen van ouders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid presenteert WECF’s Een Veilig Nest de Cosmeticagids voor zwangere vrouwen
Het is de volgende in de serie handige stoffenwijzers vol praktische tips, zoals de Babyverzorgingswijzer, waarin WECF adviseert hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden en gezondere alternatieven kunt vinden.

Het feit dat schadelijke stoffen tijdens de zwangerschap van moeder op kind worden overgedragen is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Een zwangere vrouw is dubbel zo kwetsbaar, omdat ze niet alleen aan haar eigen gezondheid, maar ook aan die van haar kind moet denken. Het ongeboren kind kan worden blootgesteld aan diverse schadelijke stoffen, die gevolgen kunnen hebben voor zijn of haar gezondheid.

Ook zwangere vrouwen verdienen ‘Een Veilig Nest’
Zwangeren met prangende vragen of die graag ervaringen over groen moederschap willen delen kunnen terecht op twitter via @Mamagreennl of @EenVeiligNest.  Eerder zijn verschenen, de Babyverzorgingswijzer, de Speelgoedwijzer en de Schoonmaakmiddelenwijzer.

 

Reacties