Een Veilig Nest

Duurzaamheids-en Moestuinagenda voor kinderen

Geplaatst op
Sinds kort maakt CitrusPers, het bedrijf van initiatiefneemster Marjolein Padmos, de Schooltuin & DuurzaamheidsPlanAgenda. In deze agenda zijn een hoop leuke activiteiten en tips te vinden voor kinderen over duurzaamheid, de natuur en het milieu. De agenda is bedoeld voor kinderen uit groep 5,6, en 7.
 
De ‘gewone’ agenda’s van CitrusPers worden al op een groot aantal basis- en middelbare scholen gebruikt. Door de Tijdmachine, het plansysteem in de agendas, leren kinderen hun schooltaken en vrije tijd goed in te plannen. Daarom zijn de agenda’s een goede voorbereiding op de middelbare school, waar veel van kinderen wordt verwacht omtrent zelfstandigheid en het zelf inplannen van hun huiswerk.
Deze nieuwe agenda combineert beide concepten in 1 leuke en educatieve agenda.
agenda voorkant
 
Wie zit er achter CitrusPers?
 
CitrusPers is opgericht door Marjolein Padmos, zij werkte in het verleden als leerkracht, stylist, en vormgever. Twaalf jaar geleden is zij begonnen met het maken van schoolagenda’s. In eerste instantie deed zij dit voor haar dochters die naar de middelbare school gingen, en ook omdat zij vond dat er geen goede agenda’s beschikbaar waren die kinderen echt leerden ‘hoe lang tijd’ nu eigenlijk duurt.
En nu is er dus sinds januari ook nog de Schooltuin-& DuurzaamheidsPlanAgenda bijgekomen. Deze agenda staat boordevol informatie over planten en dieren, die op een leuke en speelse manier gepresenteerd wordt.
 
Ben jij nu heel nieuwsgierig geworden naar de agenda en wil je hem bestellen? Dat kan natuurlijk. CitrusPers levert vooral aan scholen en gemeenten (die ook hun eigen informatie in de agenda’s kwijt kunnen), maar ook particulieren kunnen de agenda los bestellen. Wil je meer weten? Kijk dan op:
www.citruspers.net  of mail naar:  info@citruspers.net
En om een kijkje in de Schooltuin&DuurzaamheidPlanAgenda te krijgen kun je hier klikken.  
vogels
Auteur: Maartje Schutte, WECF

Reacties