Een Veilig Nest

Doe mee en vertel de EU microplastics in cosmetica te verbieden !

Geplaatst op

2 minuten leestijd

In de komende maanden zal de Europese Unie een besluit nemen over het reguleren van microplastics toegevoegd aan producten.

Opzettelijk toegevoegde microplastics worden veel gebruikt in shampoos, lotions en make-up producten en als zodanig wordt elke dag een enorme hoeveelheid plastic in het milieu afgegeven – en vaak met weinig of geen bewustzijn bij de consument over de impact van de producten die worden gebruikt.

Feiten over microplastics  

  • Microplastic kan een bron zijn van giftige stoffen 
  • Veel gezichtsreinigers bestaan voor een deel uit een polyethyleen-schuurmiddel 
  • Het toevoegen van microplastic aan cosmetica is onnodig en kan makkelijk vervangen worden door notenschillen en/of zoutkristallen. 
  • Isommige tandpasta’s worden microbeads verwerkt. Dit is uiteraard niet gewenstaangezien je bij het tandenpoetsen regelmatig wat tandpasta inslikt en zo ongemerkt microplastics kan binnenkrijgen.
  • Doordat de plastic bolletjes zo klein zijnspoelen ze met gemak door onze afvoerputjes 
  • Waterzuiveringsinstallaties zijn niet gebouwd op het filteren van microbeads en het gevolg is dat deze direct in het milieu terecht komen
  • Via een app kun je makkelijk zien in welke producten microplastics verwerkt zijn bijv. Beat the Microbead

Wij hopen dat jij ook wil bijdragen aan de groeiende bedreiging van de gezondheid van onze planeet en van onszelf. Dit kan door onderstaande petitie te tekenen en de Europese Unie ervan te overtuigen alle “opzettelijke toegevoegde microplastics” te verbannen uit de cosmetica.

Teken petitie tegen microplastics in cosmetica

Wil je meer tips over het niet gebruiken van schadelijke stoffen in cosmetica, gebruik de cosmeticagids voor zwangere vrouwen van WECF’s Een Veilig Nest. Natuurlijk ook een handige gids voor vrouwen in het algemeen.

Duurzame gezonde cosmetica gids voor zwangere vrouwen

 

 

 

Reacties