Een Veilig Nest

WECF conferentie in Brussel: Time to act!

Geplaatst op

Naar een EU beleid om kinderen te beschermen tegen hormoonverstorende stoffen

ChildProtect

WECF, Women in Europe for a Common Future, is een internationaal netwerk van ruim 150 vrouwen- , milieu-en gezondheidsorganisaties, die samenwerken op het gebied van duurzame ontwikkeling. De missie van WECF is “Een Gezonde Leefomgeving voor Iedereen”.  Een van de  prioriteiten op dit moment voor WECF is werk rondom EDC’s , hormoonverstorende stoffen.  WECF vraagt al jaren, samen met oa PAN Europe en de Vlaamse Gezinsbond, aandacht voor de schadelijke effecten van hormoonverstorende stoffen op de gezondheid van zwangere vrouwen en kinderen.

WECF organiseert deze week op 19 februari aanstaande als officiële start van het Life+ Project ChildProtect  een lunch event in het Radisson Blu hotel in Brussel over hormoonverstorende stoffen waar met Europese wetenschappers, vertegenwoordigers van de Commissie, van het Europees Parlement als ook vertegenwoordigers van middenveldorganisaties gedebatteerd zal worden.

Het is de start van een Life+ project ondersteund door de Europese Commissie, DG Milieu.

 Met meer dan 3500 schadelijke chemische stoffen op de markt is het voor de gewone consument, producent of retailer niet makkelijk om te weten te komen wat wel en niet slecht is voor je kind. Wetenschappers zijn het er allemaal over eens dat kinderen een extra groot risico lopen bij vroege blootstelling aan schadelijke stoffen, ook al zijn het maar hele kleine hoeveelheden. De Europese regelgeving loopt achter bij de snelle ontwikkeling van nieuwe stoffen, en er zullen nog jaren overheen gaan voordat de zogeheten ‘Stoffen van Grote Zorg” (Substances of High Concern) zijn vervangen.

WECF stelt daarom dat het nu de tijd is om in actie te komen:  Time to Act!

Conference Time to act: Towards an EU policy to protect children from EDCs.

Reacties